Audi v prihodnost tudi s pametno uro

Audi v prihodnost tudi s pametno uro

  • admin
  • Novice
  • 2018-10-07
  • 1505
  • 0

Audi je na sejmu CES najavil vrsto sodelovanj s tehnološkimi velikani Samsung, LG in Nvidia. Med novostmi je tudi Audijeva pametna ura. Kako bo ta vpeta v Audijev ekosistem, še ni jasno.

Prisotnost avtomobilskih znamk na sejmih elektronike je v zadnjih letih postala stalnica, saj ti v avtomobile vse pogosteje vključujejo napredne informacijske in zabavne sisteme na vse večjih zaslonih. Audi, ki že v svojem sloganu poudarja pomembnost tehnike, je v Las Vegasu najavil, da bo v prihodnjih letih tesno sodeloval z izdelovalci potrošniške elektronike – med drugim s Samsungom in LG-jem –, njegove avtomobilske grafične sisteme pa naj bi poganjali izdelki Nvidie.

Posebej zanimiv je projekt z LG-jem, s katerim naj bi Audi skušal v uporabo naprednih sistemov v avtomobilih vpeti tudi nosljive napravice – prva od teh bo ura. Ta je trenutno standardni LG-jev izdelek s posebno Audijevo grafiko, poganja pa jo posebej prilagojeni sistem Android Wear. Po poročanju Android Central so funkcije ure za zdaj še skrivnost, a ni težko sklepati, da bi ura lahko prikazovala podatke o avtomobilu, morda pa bi se jo dalo uporabiti tudi kot pametni ključ. Vir:siol.net

Označi: audi , pametna ura

Napišite komentar